Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/functions.php on line 4 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/functions.php:4) in /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/init.php on line 53 Bloggen - O'learys Rally

Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Treskerundan

Hmmm.....
Det blev en väldigt spontan resa upp till Arvika och Treskerundan i lördags. Beslutet togs fredag kväll 19.30!
Men vi backar tillbaka några timmar på fredagen. Jag satta mig tidigt fredag morgon och åkte upp till Thomas Weng och hämtade EVO X grpN bilen som Thomas hade gått igenom och förberett inför Svenska Rallyt. Men påvägen hem så kände jag att jag behövde få kört igenom ett litet test och finjustera väghållningen då denna inte har rullat på någon vinterväg i år.
När jag kom till garaget så mötte min kusin Kristoffer upp mig för att lasta av. Han skulle på lördagen åka upp och kika just på Treskerundan varpå snillblixten slog ner och vi ringde upp tävlingsledningen och frågade om det gick att få åka föråkare. Tyvärr så gick inte detta, MEN dom hade fått ett återbud så vi kunde ställa upp i ordinarie tävling om vi ville (då det är en lokal tävling så får det vara max 40 startande). Inte helt optimalt då man inte vill riskera något så kort inpå svenska, men det var 5mill SS så det var en bra genomkörare för bilen och chans att skruva in den.
Så jag och Kristoffer gjorde färdigt bilen och lastade den för tävling och åkte 05.30 på lördag morgon.
Vårt "mindset" var att ta det lite lugnare, men det är ju inte så lätt i rally och försöka köra allt för lugnt (finns ingen körasaktaknapp heller!) så vi laddade på sådär lagom. Vädret hade varit kanon så det var rikligt med snör. Dock så hade det inte töat speciellt mycket det sista så det översta lagret var packad snö vilket gjorde det mycket svårtkört. Faktiskt ett utav de tuffaste fören jag kört på vintertävling. Lägg där till att Barth hade notat på barmark så var det en rejäl utmaning att tackla alla sträckorna.
De var 3st SS som man körde 2ggr och avslutade på en powerstage på en åker som dom plogat upp.
SS1-3 gick det väl sådär på. Bilen kändes lite för hård och slog även i lite i fram så när vi kom in till service så höjde vi upp den både fram och bak samt mjukade upp dämparna bak. Detta gjorde susen och bilen kändes helt okej efter service och tiderna var mycket bättre än första varvet på SS4-6. Givetvis så var det även lite mer uppkört och bättre grepp, men det var även mycket bättre känsla i bilen.
Så efter målgång efter en mycket svårt powerstage där greppet i princip var obefintligt tog vi oss i mål som 3:a i 4wd och 4:a totalt. Med facit i hand så var det helt rätt beslut att åka upp och tävla. Nu är det bara oljebyte och lite finlir så är bilen redo för Rally Sweden! :)

//Robert