Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Summering Vintern

Hej igen!

 

Med lite dåligt samvete jag skriver detta inlägg då jag varken har bloggat efter SM i Sandviken och Östersund och framförallt inte efter Rally Sweden.
Det är bara så att det har varit mer än fullt upp och nu börjar min Alzheimers light att trilla in så jag kommer inte ihåg allt :)

Men här kommer en kort summering.

 

Vinterpokalen - SM
Första SM-deltävlingen gick av stapeln upp i Sandviken och bjöd på bästa vinterföre och strålande solsken. Vi åkte upp bra förberedda, men resultatet är vi väl intee helt nöjda med. Vi höll oss mitt i vägen och hade inga större "moments" vilket visade sig även i resultatlistan. Vi har inget att skylla på mer än att det veckan efter var Rally Sweden och tyvärr så var nog våra tankar mer inställda på den tävlingen. Jag vet inte hur SBF och SM arrangörerna tänker när dom lägger SM helgen innan Rally Sweden. Lägg där till att nästa SM-deltävling var två veckor efter Rally Sweden! Vi slutade på en 8:e plats i klassen.

 

Rally Sweden - VM
Vi kom hem på lördag natt efter Sandviken och på söndagen var det bara att packa om för Rally Sweden. Vi åkte redan upp på måndag kväll för att skriva in oss sen var det rekognosering utav alla sträckor under tisdag och onsdag. Allt gick bra och vägarna var kanon. Det har inte varit såpass fina vägar på flera år.
Starten gick sedvanligt torsdag kväll på travbanan i Karlstad med en fantastisk inramning och vi kunde efter SS1 rulla upp till Hagfors och servicen med en härlig känsla.
Fredag var en brutal dag då vi startade tidigt på morgonen och körde först ett par sträckor i Sverige och sen 4st i Norge. På SS5 blev vi tyvärr först hindrade efter ett lyft då en bil stod på tvären och när vi kom förbi så upptäckte vi att vi även hade fått punktering. Efter detta så gick luften lite ur oss då vi hade tappat ca:4min. Men det var bara att bita ihop och köra färdigt resterande sträckor som avslutades återigen nere i Karlstad och travbanan.
På lördagen var det dags för de klassiska Rally Sweden sträckorna som Fredriksberg, Rämmen och inte minst Vargåsen med Colins Crest och just Vargåsen är nog tävlingens höjdpunkt. Vi fegade inte allt för mycket och flög 25m. Inte i närheten av Neuville som flög hela 44m, men vi fegade i alla fall inte :)
Söndagen bjöd på strålande solsken och vi hade en liten fight med Roman ända in på mållinjen, vilket gjorde att vi hade en riktigt rolig avslutning och fick "attackera" hela vägen in i mål.
Det finns så mycket detaljer att fylla på med, men detta får räcka för denna gång. Förhoppningsvis så blir det ett nytt äventyr nästa år :)

 

Östersund Winter Rally - SM

Två veckor efter var det dags att åka upp till Östersund för nästa tävling. Och för första gången så bestämde vi oss för att skriva helt egna noter. Det fungerade och efter ett par sträckor så kändes det riktigt bra. Fördelen är att man beskriver vägen med sina "egna" ord och det intryck som man som förare ser.
Då vi hade gjort slut på en hel del däck så beslutade vi oss för att ta med 4st bättre begagnade däck och 4st nya. Men tyvärr så gav de begagnade däcken upp redan efter första sträckan vilket gjorde att vi tappade lite väl mycket tid de första 2 SS då vi inte bytte till de nya förrän inför SS3.
Vi har inte riktigt fått det att stämma på vintern i SM och även denna tävling så var vi efter de andra. Det tog sig mot slutet, men det gäller att vara med från start.

Med tanke på att detta är vår första riktiga vintersäsong (har i princip inte kommit i mål tidigare säsonger) så känns det som vi tagit ett kliv upp. Men det är många steg kvar och nästa år så kommer vi vara ännu mer redo för vintern :)

 

//Robert