Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/functions.php on line 4 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/functions.php:4) in /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/init.php on line 53 Bloggen - O'learys Rally

Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Summering Västrallyt

Då var premiären med den nya bilen avklarad :)

Västrallyt hade lockat 176 ekipage till startlinjen och om jag inte missat något så är det bara Kullingstrofén som lockat fler deltagare i år! Riktigt kul! Tyvärr så var inte vädrets makter på vår sida då det i princip regnade hela tiden. Men det är ju lika för alla och rally kan inte alltid köras i 20 grader och strålande solsken.
Då detta var debuten i den nya bilen samt hemmatävlingen så pirrade väl nerverna lite extra och lägg därtill det hala väglaget så växte allt en dimension ytterligare. Strategin var att vi skulle starta i ett lugnt tempo och komma in i den nya bilen och försöka öka lite allteftersom, men bibehålla en god marginal (framför allt inbromsningarna).
Tävlingen bestod av 7st SS där första sträckan startade utanför Älvängen. Sedan "jobbade" vi oss uppåt mot Trollhättan med Kabelvägen som SS6 och sen en sista "publiksträcka" på Hedeängs folkracebana. Jag kan inte påstå att det är "jättekul" med folkracebanor, men man får försöka att ställa upp för publiken då det är en bra central punkt för alla att få se bilarna en längre tid. Tyvärr så var det 11st förare som inte följde noterna och bara körde ett varv runt banan när det skulle vara två!!! Detta resulterade givetvis i bestraffning och för några slog detta hårt då dom var i topp i sin klass. Men har man kört fel så har man. I och med detta så "tjänade" vi två placeringar och slutade på en 4:e plats i A-4wd och 5:a totalt. Resultatmässigt så är vi supernöjda även om det viktiga var att vi kom in i bilen och att vi hittade känslan. På Kabelvägen så kändes det helt okej och det lovar gott inför nästa tävling som är SM-deltävling 4:a i Linköping redan nu till helgen. 

//Robert