Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Summering Tank S Rally

Knappt hade vintern tagit slut förrän det hastigt och lustigt var dags igen (hade tänkt att ta 2 månader ledigt från rally), men det är svårt att hålla sig borta.
Då grussäsongen inte har dragit igång riktigt i Sverige så beslutade vi oss att haka på Thomas Weng och c/o ner till Holland där de skulle vara föråkare med nya Mitsubishi Mirage R5.  Vi satte på nya asfaltbromsar och skruvade åt grusdämparna så mycket vi kunde och sänkte bilen så mycket det gick för att få till en hyffsad asfaltsinställning. Vi fick väl till bilen helt okej med tanke på förutsättningarna. Sen bar det av ner till den Holländska staden Emmelord. Det var 11mil SS som skulle avverkas på en dag och vi rekade sträckorna på lördag förmiddag och första bil startade 13:30 och beräknades i mål 21:30, så de sista sträckorna gick i mörker.
Måste bara säga att arrangemangen utomlands är riktigt bra. De lockar 1000-tals med publik och har oftast servicen centralt i staden och gör det hela lite mer som en festival. Utan att gå in på för många detaljer förutom att vi fick punktering på SS7 och att dom klockade oss fel på SS2 (ca. 30sek) då de stoppade oss för en annan bil då det var ett varvlopp så är vi super nöjda. Vi hade runt 10-13:e tid på de flesta sträckorna (63 startande tot) förutom på de två sista där däcken fejdade ur och där inte vår grusdämpare klarade av de knixiga partierna med chikaner högt och lågt. Jag måste bara säga att jag har blivit asfaltsbiten och vi planerar redan en ny asfaltstävling i Tyskland 1-2 maj :)

 

 //Robert