Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Summering Rikspokalen

Då jag har haft fullt upp så har jag inte hunnit summera vare sig Rikspokalen eller Marknadsnatta så här kommer några korta rader först om Rikspokalen.

Då jag var tvungen att ställa in tävlandet i SM-tävlingen Rally Uppsala pga. att jag hade en konferens i Boston så beslutade vi oss att köra sista deltävlingen i Västras Förbundsmästerskap, Rikspokalen, istället. Den är lite speciell då den förra året var vår debut i A-4wd med Subarun. Men som vanligt så är det en svår tävling när hösten har smugit sig på med bitvis hala vägar med löv i kanterna. Dessutom hade vi kommande helg Marknadsnatta som gällde topp-placeringar i Svenska Rallycupen, så vi valde att ta det lite lugnare än vanligt.

Vi körde på och även om det var försiktigt så fick vi några "överraskande" kast. Vi tog oss i mål efter 3 SS på totalt 3,1 mil och då det inte var någon liverapportering så fick vi vänta på vårt resultat. Vi slutade på en 5:e plats i A-4wd av 19 i klassen samt 8:a totalt. Det var vi nöjda med och kunde åka hem med en hel bil som bara var att tvätta av och ladda för Marknadsnatta helgen efter :)

Det visade sig att placeringen räckte till att bli 2:a i 4wd-klassen i Västras Förbundsmästerskap. :)

//Robert