Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Summering Rejmessvängen

O´Learys Racing har varit och tävlat i Askersund i helgen och det var extra roligt då även Kristoffer och Albin kom till start. Vi har tidigare kört i princip alla tävlingar samtidigt, men i år så var det blott den andra då dom haft fullt upp med att bygga färdigt sin Volvo 940 Grupp H.
Tävlingen bestod av  41km SS fördelat på 4st sträckor som skulle avverkas och Rejmenssvängen är känd för sina luriga vägar och ”gamsvängar”, men vi var bra förberedda. Tack Lars för förarbetet!

SS1 Nyckhult 17.09km
Var samma sträcka som SS5 förra året fast åt andra hållet och som vi då fick bryta i ledning när vi lade oss på taket i en H2+. Med detta i baktanke så startade jag väl kanske lite väl försiktigt och det var väldigt halt så jag försökte gå ”mjukt” in i kurvorna för att behålla greppet igenom. Väl i mål så kändes det som dat kanske hade gått lite väl långsamt, men vi hade ändå 4:e tid i klassen och 7:e totalt så känslan bedrog oss lite.

SS2 Tycke 8.22km
En lite kortare sträcka som var lite bredare och snabbare karaktär. Redan ett par km in så blev vi nervinkade då Jan Östlund, två bilar framför oss, hade åkt av. Vi tappade lite tid på detta, men det är värre för den som åkt av. Resten av sträckan jag hade väldigt svårt att hitta rytmen och kom aldrig in i ”körningen”.  En sträcka som vi är långt ifrån nöjda med och gärna glömmer så fort som möjligt. Efter denna så kom en välbehövlig service. Inte för att vi behövde göra något med bilen utan mer för att ladda om mentalt och få i oss lite mat.

SS3 Rönneshytta 16.61km
Efter vilan så var det återigen dags för dagens andra långsträcka som startade med lite knixigare trängre väg för att på slutet gå över i ett snabbare parti med bredare väg. 1km från slutet fanns en riktigt känd avåkarböj som skördat många offer (Ramona-svängen). Vi noterade att vi skulle ta det väldigt lugnt där. Vi började i ett bättre tempo än SS2 och hade ett hyfsat flyt med lagom marginal. Men när vi kom till denna berömda sväng så blev vi återigen nervinkade då Fredrik Grahn i bilen framför oss hade åkt av. Vi saktade ner tidigt då det var flera som stod ute i vägen och viftade ner oss. Det tråkiga i detta var att vi ”kröp” igenom svängen och även i höjd med Fredrik Grahn så stod det folk mitt i vägen och fortsatte vinka ner så vi tappade väldigt mycket tid (mer än nödvändigt) och troligtvis även en placering då Mattias Jirvelius som vi hade närmast oss framför inte blev hindrad och som vi bara hade några sekunder upp till. Tråkigt för Fredrik Grahn givetvis, men åskådarna borde inte vinka ner efter ”olyckan” bara för att dom vill "bogsera” upp framförvarande. Stoffe  Nilsson och Patrik Åkerman blev lidande på samma sätt och var inte heller nöjda med åskådarnas agerande.

SS4 Rejmes 900m
En kort publiksträcka som vi bara körde igenom då vi varken kunde köra ikapp eller tappa till bakomvarande bil.

Resultatmässigt är vi jättenöjda (4:a i A-4wd och 7:a tot), men körmässigt så var det sådär. Vi tappade ju en del på nedvikningarna och det kan väl ha en bidragande orsak för den totala känslan.
MEN! Med detta resultat så har vi även säkrat 3:e platsen totalt i Svenska Rally Cupen.  Så nu är det bara Marknadsnatta den 25:e Oktober kvar och vi har teoretiskt chans på en 1:a eller 2:a plats så det blir att gasa på.

//Robert