Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Summering Marknadsnatta

GULD! GULD! GULD!

Vet inte riktigt vart jag ska börja, men börjar med att inleda att vi tog överraskande GULD i Svenska Rallycupen efter Marknadsnatta. För en gångs skull så hade vi stolpe in (refererar mot att vi haft stolpe ut i Svenska Rallycupen 2 år tidigare och förlorat segern). Men jag tar mycket hellre stolpe in i A-4wd än i VOC som vi kört de tidigare åren.
Okej. Förutsättningarna var sådan inför tävlingen att vi hade säkrat 3:e platsen i cupen och Stoffe Nilsson som var framför oss var bara några poäng före och skulle dessutom inte starta då han körde finalen i SSRC (fattar inte varför dom lägger två finaler samma helg). Vi hade räknat ut att vi behövde komma minst 9:a i klassen för att passera Stoffe. Då tänkte vi inte så mycket på Patrik Åkerman som ledde cupen då han har kört imponerande de tidigare tävlingarna och hade en bra lucka upp till sin första plats. Det fanns iofs en teoretisk chans men den var minimal så vi lade allt fokus på att försöka passera Stoffe.
Tävlingen bestod av hela 7 SS och 5 mil totalt och Marknadsnatta är känd för sina utmanade vägar med stenar lite här och var. Men förhållandena för oss var kanon då det hade ösregnat flera dagar innan men slutat precis när tävlingen startade samt att det var en 12 grader varmt.
Vi bestämde oss att köra de första 3 SS i ett hyffsat bra tempo och sen på efterföljande service se hur vi låg till (ingen täckning i tfn), men inte äventyra för mycket då vi hade 9:e plats som sämsta för att passera Stoffe. När vi kom till service så blev vi glatt överraskade då det visade sig att vi låg 3:a av 18 startade och 5:a totalt. Det innebar att vi inte behövde öka tempot för att behålla en marginal ner utan kunde t.o.m ta det lite "lugnare" för att ta oss i mål. Patrik Åkerman låg i detta skede 2:a efter Mats Jonsson.
Men en liten bit inne på SS5 så stod Patrik Åkerman parkerad till höger i en sväng och det verkade då som han fått något tekniskt fel. Vi lade inte så stor vikt på detta utan fortsatte tävlingen. Patrik fick tyvärr bryta iom detta. Vi fortsatte köra igenom resterande sträckor för att sämst bli 9:a och vi hade inte en tanke på att vi ens kunde passera Patrik. Inför sista sträckan så låg vi 4:a och hade 3 sekunder ner till 5:e platsen. Just då så tänkte jag att det spelar ingen roll om vi tappar en placering utan det är viktigare att ta sig i mål. Dock så körde vi på och tog oss i mål ett par sekunder före han som låg 5:a. Med detta så körde vi in till slutmålet och parkerade väldigt nöjda. Men det började snackas runtomkring oss att vi iom 4:e platsen troligtvis hade passerat Patrik i totalen och vunnit hela cupen! Just då så sa jag att vi skulle lugna oss så att vi inte blåser upp något utan räkna på det i lugn och ro och först landa att vi tagit oss i mål. Men samtidigt så hörde vi i rallyradion (tack för den strålande insatsen ni gör) att det var bekräftat att vi just behövde en 4:e plats för att vinna! Kan ärligt säga att den resan hem ifrån Skänninge är en utav de roligaste/trevligaste/skönaste hemresor jag haft :)
Har fortfarande lite svårt att smälta allt, men det börjar sjunka in. Visst vi hade lite flyt denna gång (sorry Patrik), men det är jämnheten som lett oss till denna seger samt att både jag och Lars har utvecklats under detta år och hittat varandra bättre och bättre. Lars stod för en strålande insats och gör ett fantastiskt arbete inför alla tävlingar så att vi är förberedda.
Summerar vi säsongen (för detta var årets sista tävling) så kan den inte avsluta på ett bättre sätt. Första året som A-förare, första året i 4wd och dessutom så vinna cupen i en "otrimmad" bil. Helgen innan säkrade vi en 2:a plats i Västras Förbundsmästerskap i klassen 4wd. Jag ser fram emot nästa säsong. Fel! LÄNGTAR TILL NÄSTA SÄSONG :)

Tack! Alla som hjälpt till på denna fantastiska resa:. Lars, Alla mekaniker, Alla sammarbetspartners, Alla nära och kära.

//Robert