Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/functions.php on line 4 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/functions.php:4) in /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/init.php on line 53 Bloggen - O'learys Rally

Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Summering Finnskogsvalsen

Då har vi avverkat Finnskogsvalsen och det är inte utan att man är lite trött mentalt efter några långa dagar. Vi åkte upp redan på torsdag eftermiddag då vi på fredag skulle reka alla sträckor och skriva egna noter.  Vi checkade in hos Kent-Ola med familj som vi skulle bo hos under helgen. Tack för gästvänligheten. Har varit guld värt!
På fredag så gick vi upp lagom till det började bli ljust och ute ut till sträcka 1 för att reka, MEN dom hade inte plogat sträckan så det låg 2dm med snö som vi fick "bråttlas" med och uppe på toppen så körde vi fast i en uppförsbacke. Som tur så kom Pontus Tidemand i en Touareg och kunde hjälpa oss loss och dra upp oss för backen. Sen var det bara 4km kvar och mestadels nedför så vi krokade loss oss. Vi kom en lite bit till innan vi återigrn fastnade. Plogbilen innan hade kört lite vid sidan om diket som vi "sögs" ner i. Det fanns inte chans att komma loss utan vi fick sitta och invänta plogbilen i ca: 4 timmar. Detta medförde att vi inte hann med att reka alla sträckor innan det blev mörkt och valde att reka lördagens sträckor och söndagen skulle vi får köra på arrangörsnoter.
Första bil på Lördag startade kl.11 och då vi hade startnummer 62 så startade vi inte förrän närmare 13.00. Det var en lång transport till SS1 men det skulle bli kul att tävla igen så den gick ganska fort. Det var en lite väl rostig första sträcka och den var nästan 2,5mil och bilen var lite för hård i bakändan och ville studsa ur spåren när det kom ojämheter i vägbanan. Vi brydde oss inte så mycket om tiden då detta var en "träningstävling" och målet var att ställa in bilen samt att få nyttiga mil i kroppen.
När vi kom tillbaka till service efter SS1 så mjukade vi upp bakända och satte på ljusboxen för det började redan att skymma.
SS2 var en snabbare lite kortare sträcka och den kändes riktigt bra. Justeringarna på bilen gjorde att den kändes stabilare och vi var nöjda med inställningarna och kunde fokusera mer på att utveckla körtekniken och bygga upp självförtroendet. Sen var det mörkerträning och även detta kändes bättre än tidigare.
SS3 var den "berömda" serpentinvägen brant nedför och det gällde hålla tungan rätt i mun och ibland så kändes det att EVO X:an är stor och tung. Sträckan avslutades med ett lite snabbare parti och känslan var väl lite sämre när vi kom i mål. Men ibland så är det inte riktigt att känslan stämmer och denna sträckan var vår bästa tidsmässigt för dagen.
SS4 lördagens sista vare en omväxlande sträcka som bitvis var ruggit snabb. Tror vi kom upp i en hastighet över 190km/h. Tyvärr så gjorde jag ett litet misstag och missade bromspunkten i det snabba partiet (vi hade skrivit bromspunkt vid M-skylt och det visade sig att det fanns 2 skyltar så jag blev aningen ouppmärksam och det räcker). Vi fick backa i ett vägbyte och tappade ca: 15 sekunder. Nu spelade det ingen roll, men det är aldrig bra att göra misstag. Det har man helt enkelt inte råd med på denna nivån.
Vi tog en behövlig vila och gick över bilen på kvällen och gjorde den redo för söndagen.
På söndagen så startade vi lite tidigare och då vi inte hade rekat dagens sträckor så tänkte vi börja lite försiktigare. Jag kanske var lite väl försiktig på SS4 och det är väl en sträcka som vi inte behöver komma ihåg mer än att det var en fantastisk fin vinterväg.
SS5 startade framför Petter Solbergs hus och var en längre smalare och knixigare sträcka. Här var tempot och attacken mycket bättre. Däcken (vi hade kört på samma sen start lördag) började ge upp och "fadade" mot slutet. Men en sträcka som var ett snäpp uppåt körmässigt mot SS4.
Tillbaka på service så bytte vi hjul för att inte äventyra något på sista sträckan. Det var en hel del dubbar som hade släppt och framdäcken var helt slut.
SS7 är vår bästa sträcka och vi fick med oss en riktigt skön känsla som avslutning.
Vi är kanon-nöjda med helgen och har fått träna på att skriva noter köra snabba och knixiga stäckor i både mörker och ljus. Vägarna har varit fantastiskt fina och varierande så som en riktigt vintertävling ska vara. Summerar man alla sträckor och för in vår "öppna" klass i totallistan så slutar vi på en 6:e plats. Detta är vi riktigt nöjda med och vi har succesivt ökat tempot och ser fram emot nästa tävling som är första deltävlingen i SM uppe i Sandviken :)

//Robert