Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Summering ESR

Har helt glömt att skriva ett referat från Rally SM upp i Linköping. Får helt enkelt skylla på att jag har haft för mycket att stå i.
Hur som helst så vi åkte upp till Linköping på torsdagen och anmälde oss och rekade de två första sträckorna. SS1 var en kort asfalts-sträcka runt servicen i centrala Linköping på 1km och den var väl inte mycket att orda om. SS2 var en frän snabb sträcka utav Finlandskaraktär. På fredagen så rekade vi de resterande sträckorna på förmiddagen och det var väldigt blandade sträckor. Trånga, knixiga, snabba med många tempoändringar. Med andra ord så gällde det att hålla koll på noterna och köra med insidan. Riktigt kul att man kan få ihop så varierade sträckor. Det är så det ska vara på en SM-deltävling :)
På fredagkvällen var det dags för start. Vi Körde igenom SS1 och det finns inte så mycket mer att säga än vinkel, rakt, vinkel, rakt, vinkel, rakt, mål.......... Fast helt okej sträcka att starta med för publkikens skull och den slet inte däck då den var så kort.
Sen åkte vi ut till SS2 och laddade för den "riktiga" första sträckan. Vi ställde upp oss på starten och 5,4,3,2,1 start. Vi accelerade snabbt upp till 5:ans växel, MEN efter 100 meter så gick gaspedalen av!!!!!!!! Jag letade febrilt efter något att trampa på, men hittade inget så vi fick glida in på en liten avfart och knäppa loss oss och var på väg att bryta, men med telefonen som ficklampa så hittade jag kontakten som gaspedalen sitter på och vi hoppade in i bilen och kunde "hattigt" köra igenom sträckan och ta oss till service. Vi tappade ca: 6  minuter till ledaren och där var vår tävling över. Som tur var så hade Thomas Weng en ny pedal i Örebro och den hämtades under natten så att vi kunde fortsätta köra på lördagen. Utav alla saker man kan förbereda sig för som kan hända så var nog denna sist på den listan....... Suck!
Då vi inte har kört den nya bilen på "torrt" underlag så fortsatte vi tävlingen och försökte komma in i bilen. Vi hittade ett behagligt tempo och försökte att köra på så gott det går. Bilen känns bra och vi har på SS6 till och med 5:e tid i klassen och 13:e totalt och det är vi kanon-nöjda med, med tanke på förutsättningarna. Summa sumarum så har vi fått en bra "träning" och bilen fungerar fantastiskt bra. Nu i efterhand så kanske vi körde på lite väl "fort" emellanåt med tanke på att vi inte hade något att köra för. Men det är svårt att inte "köra" på. Vi har ändå bibehållit en god marginal och det enda var ett litet dikeshäng i ett vägbyte :)
På lördagen 20 september är det dags för Svenska Rallycupen och Rejmessvängen i Askersund. Där får vi hoppas gaspedalen håller .........

//Robert