Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/functions.php on line 4 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/functions.php:4) in /customers/b/2/4/olearysracing.com/httpd.www/includes/init.php on line 53 Bloggen - O'learys Rally

Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

South Swedish Rally

I helgen avverkade vi South Swedish Rally (SSR) på krokiga och utmanande småländska vägar. Det var "pang på" redan på första sträckan och det kändes lite som att bli överkörd av en lastbil. 22 grader och strålande sol hjälpte inte precis till att kyla ner nerverna :). Men vi jobbade oss igenom SS1 (Spårmåla 7,3km) och känslan var väl sådär.  En kort transport och dags för SS2 (Stenfors 7,1km) och om första sträckan var tuff så var andra ännu värre. Mycket sten och varierande väg (bitvis trångt som f-n) och känslan blev väl inte precis bättre, men det var bara att bita ihop och ta sig igenom. En välförtjänt vila på servicen efter var nödvändig för att ladda om mentalt. Vi låg på 10:e plats i klassen av 16 så det var väl inte helt katastrof. Men det kändes som att det skulle bli en låååååång dag.
Väl ute på SS3 (Femlingehult 16,4km) som var dagens långsträcka, en böljande rytmisk sträcka, som det gällde åka linje på så hittade vi ett bättre tempo och flyt (tog väl även ett par sträckor att ställa om sig till Martinssons noter). Tyvärr när det började flyta som bäst så kör vi på en sten i en V3- och får punktering. Det vara bara att stanna på sträckan och byta.  :( Tur i oturen är att denna sträckan senare stryks då Gabriel Savela kör av träffar en telestolpe. Rapporter säger att det har gått bra med dem. 
SS4 (Allamåla 9,8km) & SS5 (Björnhult 10,8km) genomför vi utan några större problem. Vi håller oss mitt på vägen och försöker ha god marginal. Vi kör upp oss till 7:e plats. Ett lite längre serviceuppehåll och påfyllning av mat så bär det iväg till SS6 (Hamburg 14,1km) och då ställer vädret om till skyfall. Det blir till att ställa om hjärnkontoret för regn och hala vägar. Alldeles innan sträckstarten så händer det en liten incident precis när vi ska starta. Lars hittar inte sin adapter till intercomen och efter lite letande så kommer den fram. Då vi inte har spännt fast oss när vi kör fram till starten så begär vi en extra minut. Vet inte varför men startchefen beviljar oss inte detta och vi får hastigt sätta på oss bältena. Vi kommer vi iväg ca: 5-8 sekunder för sent från start, försöker inte att fokusera på detta. Men väldigt dåligt agerande av starten på SS6. Sträckorna SS7 (Björnakulla 6km) och SS8 (Randö 5km) kör vi bara igenom då vi har lite i bakhuvudet att SM är om 2 veckor.
Så efter 7,7mil SS så kör vi över mål-linjen som 7:a i klassen och 21:a totalt. Ett resultat som vi är ganska nöjda med trots allt. Hade nog kunnat plocka några fler placeringar om vi attackerat lite hårdare, men vi håller på att bygga upp rutin i 4wd och hellre  komma i mål ett par placeringar längre ner än att tulla för mycket på marginalerna.
Om två veckor så är det dags för SM-deltvävling nr. 2, Kolsvarundan uppe i Köping. Det är kul med Rally :)

//Robert