Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

SM Östersund

Jaha! Då var Rally SM Östersund avklarat och det har väl varit ömsom vin och mest vatten.
Fredagen startade med en BRUTAL sträcka på 3.3mil SS i mörker. Inte den enklaste starten man kan önska sig, men det är ju lika för alla. Efter 20 svettiga minuter av varierat tempo så var vi i mål och hade bara en avslutande sträcka på 1.2km inne i centrala Östersund på Campus (vinkel rakt, vinkel rakt). Den körde vi bara igenom och sen var det bara att ladda batterierna för lördagens utmanade sträckor.
På lördagen startade vi med  SS3 Väster-Kärlen som var en sträcka på 7km och det märktes att det var en del som kanske var lite väl övertända. Efter kanske lite ”safe” körning på kvällen innan för det var hela 7st avåkningar! Vi hittade ett bättre tempo nu när det var ljust, men det riktiga flytet infann sig inte.
Vi körde igenom SS 4 och den långa SS 5 (2,7 mil och en av Sveriges kanske tuffaste vintersträckor?) och kämpade fortfarande med att hitta flytet. På SS 6 var det riktigt spårigt och efter 3km så slutade vår färd i en snövall då vi hade klättrat ur spår och nosen hade huggit tag i innern. Det vara bara att kavla upp armarna och börja skotta. Efter 26min så lyckade vi ta oss loss (Thank God for 4wd!) och ta oss i mål. Tyvärr så missade vi respit-tiden med 3min och blev ”resultatlösa”, men kunde fortfarande köra färdigt tävlingen.
På det två sista sträckorna så körde vi bara igenom och för första gången så kunde jag ”labba" lite med bilen och det visade sig att, även om alla har sagt att jag ska köra på en växel högre än jag tror så har jag haft en för lite ändå. Man kan beskriva det som att jag har jobbat med ett argt bi som har varit överallt på vägen och nu när jag jobbade på mycket högre växel så hittade jag flytet och rytmen som jag saknat. Inget ont som inte har något gott med sig!
Det är bara att ta nya tag och man lär sig lite för varje gång. Nu har vi anmält oss till Lima nästa helg och då blir det nya tag.......

//Robert