Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Rally SM Kolsva

Denna helg så har vi avverkat deltävling nr. 2, Kolsvarundan, i SM-serien 2014. Vi åkte upp redan på torsdag eftermiddag för att vara på plats i Köping och anmäla oss och besikta bilen i god tid. Allt flöt på väldigt smidigt och det tog nog bara 30min från att vi körde in i Köping till vi var anmälda och bilen besiktigad. Mycket bra organisation av arrangörerna :)
Fredag morgon var det tidig revelj för att köra igenom alla sträckor 2 ggr.  samt finjustera noterna. Även detta flöt på väldigt bra och vi kände oss nöjda med de justeringar vi gjort. Även om jag i efterhand kände att vi kunde ha lagt till lite noter som hjälpte till att köra lite snabbare . Men med tanke på att det var vår 3:e "riktiga" grustävling med Subban så var det ändå fokus på säkerheten och att vi skulle ta oss i mål som gällde.
På fredag kväll så var det dags för de två första sträckorna (en sträcka som man körde två gånger) och starten var väl inte den bästa man kunde önskat sig i en SM-deltävling. Jag kom inte alls in i rytmen och var lite "all over the road" och tänkte att det kommer att bli en tuff helg. Vi fick en liten paus innan det var dags att köra igenom samma sträcka igen. Jag var väl lite mer nöjd efter SS2 även om det inte var något att hänga i julgranen, men känslan var påväg åt rätt håll så det vara bara att köre in i parc fermén och ladda för lördagen.
Vi gick ut 09.36 och startade mitt i fältet (seedades om). Lördagen bestod av 4st SS som man även här körde 2 ggr. Inställning efter den trevande starten på fredagen var att bara sätta mig i bilen och köra och det fungerade fint. Redan efter första sträckan på lördagen så kändes det helt annorlunda och hittade ett tempot och flyt som kändes bra och tryggt. Vi bibehöll samma nivå hela dagen igenom och i princip så var det inga "moments" utan vi låg stabilt mitt i vägen. Visst så finns det mer att ta av, men vi är ändå väldigt nöjda med tävlingen som helhet. Lars stod för en riktigt bra insats i högerstolen.
Fantastiskt fina och utmanande vägar som det ska vara i en SM-deltävling. Ett stort tack till arrangörerna som fått ihop en kanontävling!
Om 3 veckor så är det dags för nästa tävling i Nyköping, Gästabudstrofèn, som är den 2:a deltävlingen i Svenska Rallycupen.

//Robert