Senaste nytt

Bloggen

Robert Blomberg
Driver
Lars Andersson
Co-Driver

Dags för 2015!

Hej, det var länge sen!

Då är det snart dags att dra igång Rallysäsongen 2015 och det har varit en lååååång väntan sen vi körde vår sista tävling.
Det har varit en hyffsat lugn period då bilen i princip var i toppskick efter sista tävlingen och bara i behov av en genomgång och några mindre föbättringar.
Parallet med detta så har vi uppgraderat oss till en Evo X R4. :)
Det är framförallt för att R4 kommer att tävla i samma klass som Grp N i SM-serien (Otrimmat 4wd). Det skiljer ca: 80kg och är vikt som man har plockat bort högt uppe på bilen, samt att framvagn och bakvagn är uppdaterad så det är bättre väghållning. En fördel som man inte vill tumma på när det är så små marginaler i rally.
Vi har uppdaterat vår tävlingskalender för 2015 och det är väl framförallt SM som vi kommer att satsa mest på. Vi kommer även att köra Svenska Rallycupen för att hålla uppe tävlingstempot och kanske någon enstaka lokal tävling om det passar in.
Vi kommer även att ställa upp i Rally Sweden igen. Mest för att det är bland det fräckaste man kan köra inom Rally och är en våt pojkdröm :)
Då vi kommer att tävla i samma klass som bla. S2000 och R5 bilarna (mycket vassare prestanda) så blir det i år att försöka ta sig i mål.
För att kommer lite mer förberedda in i denna säsong så ska vi försöka få till några vinterträningar och om allt vill sig väl så åker vi upp till Torsby redan imorgon. Mest för att få köra igenom bilen då vi har skruvat på den, men givtvis även för att få känna lite på snöundelaget och börja bygga upp självförtoendet så att det inte är första gången när man står på startlinjen.

Vi ser fram emot ett spännande 2015 :)

//Robert